X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?

Splendor in the Grass

Splendor in the GrassVizioneazaTrailer
IMDb: 7.8 - 17.6K voturi
Marcheaza ca vizionat
Anul aparitiei

Splendor in the Grass online subtitrat

Splendoare în iarbă – “Lucrul cel mai de seama in ‘splendoare in iarba’, este fara indoiala descrierea procesului neurastenizarii fetei, unde colaborarea dintre regizor si Nathalie Wood se ridica deasupra didacticismului scenariului.” – 1971 – Robin Wood

Deanie Loomis este o adolescenta frumoasa si sensibila, adorata de familie si comunitate, indragostita de Bud Stamper a carui familie bogata si influenta nu accepta relatia dintre cei doi. Lui Bud ii este teama de tatal sau care are alte planuri pentru el si care il sfatuieste sa caute alte fete. Nici parintii lui Deanie nu agreaza pasiunea fetei pentru Bud iar aceasta, simtindu-se respinsa si controlata, are o cadere nervoasa si ajunge sa fie internata intr-un sanatoriu.
In acest timp, Bud merge la universitate dar fara sa aiba rezultatele asteptate de tatal sau care, in urma marii caderi a Bursei, se sinucide. Liber de constrangeri, Bud isi urmeaza visul propriu si devine fermier, casatorindu-se cu o tanara cunoscuta in timpul scurtei studentii. Dupa doi ani de institutionalizare, Deanie revine in familia sa si merge sa il revada pe Bud insa aici isi da seama ca timpul a sters pasiunea si a lasat doar melancolia unei tinereti furtunoase.

Premiera: 10 octombrie 1961
Durata: 02 ore 04 minute
Subgen:
Regia: Elia Kazan

Lasa un comentariu

Nume *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published