X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?

Impromptu

ImpromptuVizioneazaTrailer
IMDb: 6.9 - 4.7K voturi
Marcheaza ca vizionat
Anul aparitiei

Impromptu online subtitrat

Invitata la un sfarsit de saptamana la o ducesa, George Sand (Judy Davis) se indragosteste de Frederic Chopin (Hugh Grant). La randul sau, Chopin este atras intr-un mod straniu de scriitoare.

Aurore s-a născut la Paris în 1804, iar patru ani mai târziu, tatăl ei își pierde viața într-un accident, micuța fiind crescută de bunică. Ani mai târziu, după ce moare și bunica, tânăra Aurore se ceartă cu mama ei și, în consecință, decide să se mărite cu primul venit și așa va deveni baroana Dudevant. Căsătoria cu baronul Casimir Dudevant nu durează, iar după divorț ea își ia copiii și se mută în Paris. În 1832, apare “Indiana”, prima ei carte publicată sub pseudonimul George Sand. Scriitoarea se bucură de prietenia, admirația și iubirea celor mai importante nume ale culturii acelor vremuri: Balzac, Sainte Beuve, Eugene Delacroix (Ralph Brown), Alfred DeMusset (Mandy Patinkin), Franz Liszt (Julian Sands) și Frederick Chopin (Hugh Grant).

Pelicula regizată de James Lapine zăbovește asupra escapadelor amoroase dintre George Sand și compozitorul Frederic Chopin. Eroina era îndrăgostită de muzica celebrului compozitor chiar înainte de a-l întâlni; îl va cunoaște prin intermediul lui Franz Liszt. Povestea dintre ei a început în vara lui 1838, când Chopin se lupta deja de câțiva ani cu boala, avînd simptome de tuberculoza. Cea care a avut îndrăzneala să facă primul pas în această poveste care a impresionat vreme de secole a fost Sands, iar Chopin a rezistat la început avansurilor ei. În ciuda eforturilor multora dintre apropiați de a nu lăsa să se întâmpâmple, cei doi se vor îndrăgosti. Dar, pe măsură ce starea sănătate a lui Chopin se agraveză, relația dintre ei se deteriorează, iar povestea se sfârșește după opt ani, în urma unui scandal răsunător.

Premiera: 12 aprilie 1991
Durata: 01 ore 47 minute
Subgen:

Lasa un comentariu

Nume *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published