X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?

Downfall

DownfallVizioneazaTrailer
IMDb: 8.2 - 328.4K voturi
Marcheaza ca vizionat
Anul aparitiei

Downfall online subtitrat

Der Untergang – Ultimele zile ale lui Hitler – În toiul unei nopți de noiembrie, în 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiteri SS prin pădure, către “Vizuina Lupului”, cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Tinerele sunt candidate la postul de secretară personală a Fuhrer-ului. Printre ele se află și Traudl Junge (Alexandra Maria Lara), în vârstă de 22 de ani, o tânără cu chip proaspăt din Munchen.

Femeile sunt aduse în sala de așteptare din fața biroului personal al lui Hitler și fiecare este dornică să facă o impresie cât mai bună. Ușa biroului se deschide și intră Adolf Hitler (Bruno Ganz). Femeile se ridică în picioare, iar Fuhrer le întâmpină, rând pe rând, cu o strângere de mână și întrebarea de unde provin. Traudl este aleasă pentru post și tânăra e copleșită de bucurie la gândul că își va servi țara alături de Fuhrer-ul său.

Berlin, 20 aprilie 1945: Hitler s-a retras într-un sistem de buncăre construit sub Cancelaria Germaniei. Traudl Junge doarme în camera ei, ascunsă adânc în subteran. Este trezită din somn de zguduiturile produse de focurile de artilerie. Inamicul se apropie.

Armata rusă înconjoară Berlinul într-un cerc tot mai strâns. Capitala a fost transformată în ruine. Înfrângerea Germaniei este inevitabilă. Numai o mână de soldați mai continuă luptele în stradă, susținuți de trupele de miliție Volkssturm (Furtuna Poporului) și copiii din rândul Tinerilor Hitleriști. Unul dintre acești copii, Peter (Donvan Gunia), are 13 ani și este mândru că a distrus două tancuri rusești. Tatăl lui Peter, evident șocat de imaginea copilului său cu un lansator de rachete în mână, îl imploră să lase arma jos și să vină acasă. Baiatul refuză și tatăl avertizează mica bandă că totul e pierdut și că, peste numai câteva zile, vor fi cu toții morți.

În buncărul lui Hitler, amanta acestuia, Eva Braun (Juliane Kohler), organizează pregătirile pentru sărbătorirea celei de-a 56-a aniversări a Fuhrer-ului. Pentru o ultimă dată, liderii regimului nazist se vor aduna să bea șampanie la o recepție. Printre ei se numără și Ministrul Afacerilor Interne, Heinrich Himmler, care îl imploră pe Hitler să se refugieze din Berlin într-un loc mai sigur. Hitler refuză. Nu va părăsi niciodată orașul. Aghiotantul lui Himmler este Herman Fegelein, soțul multiubitei surori a Evei. El își îndeamnă cumnata să îl convingă pe Hitler să fugă din Berlin, pentru că peste numai câteva zile, Aliații vor ajunge la Cancelarie.

Premiera: 8 septembrie 2004
Durata: 02 ore 36 minute
Subgen:

Lasa un comentariu

Nume *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published