X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
The Princess Diaries

Colecția The Princess Diaries

Colecția The Princess Diaries este o comedie americană de comedie romantică pentru adolescenți, regizată de Garry Marshall și scrisă de Gina Wendkos, bazată pe romanul cu același nume al lui Meg Cabot din 2000. Filmul o are ca protagonistă pe Anne Hathaway (la debutul său cinematografic) în rolul Mia Thermopolis, o adolescentă care descoperă că este moștenitoarea tronului din fictivul regat Genovia, condus de bunica sa, regina doamnă doamnă Clarisse Renaldi (Julie Andrews). Continuarea a fost completată cu The Princess Diaries 2: Royal Engagement, lansat în august 2004.

The Princess Diaries poster6.3

Prințesa îndărătnică – Timida adolescentã Mia Thermopolis (ANNE HATHAWAY) din San Francisco este aruncatã într-o altã lume când, din senin, primeste vestea incredibilã cã este o printesã adevãratã. Ca mostenitoare a tronului Genoviei, un mic principat european, Mia porneste într-o aventurã comicã, când bunica ei, o persoanã strictã si formidabilã, regina Clarisse Renaldi (JULIE ANDREWS), începe sã îi dea „lectiile de printesã”. Cele douã conflicte – Mia nu are nici o intentie sã-si pãrãseascã modul ei normal de viatã pentru a deveni conducãtoarea unei tãri îndepãrtate, în timp ce Regina Clarisse afirmã cu insistentã cã aceasta este datoria ei. Clarise este gata sã facã orice pentru ca ea sã-si ia locul ce i se cuvine în rândul succesiunii regale. Acum, sovãielnica printesã trebuie sã ia cea mai importantã decizie din viata ei – dacã sã rãmânã cu familia ei – sau sã lase totul în spate si sã accepte responsabilitãtile regale ce decurg din a fi Printesa Genoviei.

The Princess Diaries 2: Royal Engagement poster5.8

Printesa indaratnica 2 – Nunta – Au trecut citiva ani de la perpietiile descrise in „The Princess Diaries”, iar printesa MIA (ANNE HATHAWAY) a devenit o tanara de o uimitoare frumusete, gata sa-si asume obligatiile de Printesa de Genovia.

Dar, de indata ce se muta in Palatul Regal, impreuna cu frumoasa si inteleapta ei bunica Regina Clarisse (JULIE ANDREWS), afla ca zilele de printesa sunt numarate, caci trebuie sa renunte la tiara in favoarea coroanei regale. In plus, Printesa Mia afla ca potrivit traditiei casei regale, poate fi incoronata regina abia dupa ce se casatoreste. Iata cum se perinda acum un sir lung de pretendenti, care isi doresc sa devina rege.