X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
The Bourne

Colecția The Bourne

Filmele Bourne sunt o serie de filme de acțiune și thriller bazate pe personajul Jason Bourne, un asasin CIA care suferă de pierderi extreme de memorie și care trebuie să-și dea seama cine este. Personajul se bazează pe romanele lui Robert Ludlum. Cel de-al patrulea film din serie îl prezintă pe Aaron Cross, un agent al Departamentului de Apărare care fuge pentru a-și salva viața din cauza acțiunilor lui Bourne.

The Bourne Identity poster7.9

The Bourne Identity

14 iunie 2002

Identitatea lui Bourne – Un amnesiac este salvat de echipajul unei bărci de pescuit italiene atunci când plutește în derivă pe mare. Nu are identitate și nici trecut, dar deține o serie de talente extraordinare în arte lingvistice, marțiale și de autoapărare care sugerează o profesie de risc. Confuz și dezorientat, el întreprinde o căutare frenetică pentru a descoperi cine este și de ce viața sa a luat o întorsătură atât de periculoasă.

The Bourne Supremacy poster7.7

Supremația lui Bourne – In 2000 un erou neasteptat s-a nascut o data cu lansarea filmului Identitatea lui Bourne, ecranizarea romanului omonim scris de Robert Ludlum – un bestseller international.

Un asasin antrenat impecabil, Bourne incearca sa-si refaca memoria dintr-un complex de piese puzzle ce ii revin in minte dintr-un trecut cetos.
Un thriller sofisticat si mereu la limita, Identitatea lui Bourne l-a avut in centru pe Matt Damon – Jason Bourne si a reusit sa acumuleze un box office impresionant, cel mai mare obtinut de vreun titlu produs de Universal in 2002 si sa devina cel mai bine vandut DVD si VHS al studioului in anul 2003.

Acum, calcand pe urmele primei serii, Universal Pictures pune pe ecran a doua serie scrisa de Robert Ludlum – Suprematia lui Bourne.
In urma cu 2 ani, Jason Bourne credea ca a scapat de un trecut agitat, dar acum acest trecut il bantuie din nou.

The Bourne Ultimatum poster8

Ultimatumul lui Bourne – Bourne nu voia decat un lucru: sa dispara. Dar iata ca urma ii este luata iarasi de cei care l-au transformat intr-un spion si un asasin. Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti, gata de orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, el isi continua calatoria in cautarea propriului trecut. Iar asta il poarta in toata lumea, de la Moscova la Paris si de la Londra in Tanger.

The Bourne Legacy poster6.6

The Bourne Legacy

8 august 2012

Arhitectul poveștii din spatele seriei Bourne, Tony Gilroy, preia regia următorului capitol din franciza de spionaj care a avut un succes enorm și a strâns încasări de aproape 1 miliard de dolari pe plan internațional: MOŞTENIREA LUI BOURNE. Scenaristul-regizor dezvoltă universul creat de scriitorul Robert Ludlum cu o poveste originală care ne face cunoștință cu un nou erou (Jeremy Renner), a cărui supraviețuire este pusă în pericol de evenimentele din primele trei filme din serie.

În MOŞTENIREA LUI BOURNE, lui Jeremy Renner i se alătură nou-veniții Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach și Oscar Isaac, în timp ce veteranii francizei, Albert Finney, Joan Allen, David Strathairn și Scott Glenn își reiau rolurile din primele trei filme ale seriei.

Jason Bourne poster6.6

Jason Bourne

27 iulie 2016

Jason Bourne – Matt Damon se întoarce în Jason Bourne, în cel mai memorabil rol din cariera sa. Paul Greengrass, regizorul a două dintre filmele din serie, Supremația lui Bourne și Ultimatumul lui Bourne, se întoarce, de asemenea, în fruntea echipei din spatele camerelor de filmat, pentru a regiza noul capitol care îl găsește pe protagonist forțat să iasă din umbră.
Alături de Matt Damon îi vom vedea pe Alicia Vikander, Vincent Cassel și Tommy Lee Jones, și ne vom reîntâlni cu Julia Stiles. Producători sunt Frank Marshall și Jeffrey Weiner, de la Captivate Entertainment, alături de Greengrass, Damon, Gregory Goodman și Ben Smith. Bazat pe personajele create de Robert Ludlum, scenariul e scris de Greengrass și Christopher Rouse.