X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Scary Movie

Colecția Scary Movie

Scary Movie este un film de comedie de groază din anul 2000 regizat de Keenen Ivory Wayans. Este o comedie neagră americană care parodiază puternic genurile horror, slasher și mister. Sunt parodiate mai multe filme și emisiuni TV de la mijlocul și sfârșitul anilor ’90, în special Scream, alături de I Know What You Did Last Summer, Buffy the Vampire Slayer, The Sixth Sense, The Usual Suspects, The Matrix, The Blair Witch Project și Dawson’s Creek. Scary Movie a fost urmat de patru continuări: Scary Movie 2 (2001), Scary Movie 3 (2003), Scary Movie 4 (2006) și Scary MoVie 5 (2013). Titlul său servește ca un omagiu adus titlului producției Scream, care a fost lansat tot prin Dimension Films.

Scary Movie poster6.2

Scary Movie

7 iulie 2000

Comedie de groază – După uciderea unui student frumos, un grup de adolescenți descoperă că între ei există un criminal. Eroinele, Cindy și grupul ei de prieteni neplăceri, vor fi îngroziți de un psihopat mascat unic, care intenționează să se răzbune pe ei pentru că l-a condus în ultimul Halloween.

Scary Movie 2 poster5.3

Scary Movie 2

4 iulie 2001

Comedie de Groază 2 – Continuarea succesului de box office ce parodiază filmele de groază se axează pe case bântuite și filme cu posedări. Patru studenți sunt invitați să petreacă o noapte în Hell House, un conac bântuit. Profesorul Oldman i-a convins că este pentru un proiect, însă noaptea nu trece fără probleme. Maestrul Kane a murit demult, însă are de gând să se distreze puțin, mai ales cu Alex. Cei patru trebuie să lucreze împreună ca să găsească un mod de a prinde periculoasa fantomă.

Scary Movie 3 poster5.5

Scary Movie 3

24 octombrie 2003

Comedie de groază 3 – După ce a avut parte de o perioadă groaznică – întotdeauna așa cum o privești – în cele două tranșe anterioare, Cindy Campbell (Anna Faris) este gata să continue. Acum este o jurnalistă frumoasă care intenționează să găsească o poveste cu care să iasă în evidență într-o lume la fel de grea ca cea a jurnalismului de televiziune, în care predomină gunoiul. Dar, în căutarea ei, ea constată că Pământul este amenințat de mai multe cazuri terorifice care fac părul oricui să se oprească.

Scary Movie 4 poster5.1

Scary Movie 4

12 aprilie 2006

Comedie de groază 4 – Acest film va parodia oficial filmele horror/thriller/action/drama Saw, Saw II, The Village, The Grudge, War of the Worlds, Million Dollar Baby, cu o scurta referire la National Treasure. Inceputul este parodierea lui Saw, in care vor juca Dr. Phil McGraw si Shaquille O’Neal.

Anna Faris si Regina Hall au revenit in rolul prostutelor adorabile Cindy Campbell si, respectiv, prietena ei egoista si obsedata de sex, Brenda. De data asta ele sunt insotite de Craig Bierko in rolul simpaticului Tom Ryan (War of the Worlds), un tip total pierdut in spatiu.

Impreuna ei vor lupta pentru a salva lumea de o necrutatoare invazie extraterestra. Cindy Campbell se muta alaturi de Tom Ryan deoarece are grija de o batrana. Ea descopera ca apartamentul este bantuit de un baietel si incepe sa cerceteze cine l-a ucis si de ce. De asemenea, extraterestrii „Tr-iPods” invadeaza Pamantul iar Cindy trebuie sa afle secretul pentru a-i putea opri.

Scary Movie 5 poster3.5

Scary Movie 5

11 aprilie 2013

Scary Movie V, cel mai recent film din binecunoscuta serie de parodii după filme horror, prezintă povestea cuplului Dan (Simon Rex) și Jodi (Ashley Tisdale), căsătoriți și fericiți, care însă încep să observe că odată cu sosirea acasă a bebelușului lor Aiden încep să treacă prin niște experiențe bizare. În scurt timp însă haosul se extinde și în viața profesională a celor doi și afectează atât cariera de dansatoare de balet a lui Jodi, cât și pe cea de cercetător a lui Dan.

Astfel, cei doi își dau seama că familia lor este urmărită de un demon mișel. Tânărul cuplu, alături de o echipă de experți și de o serie întreagă de camere de luat vederi trebuie să găsească o soluție pentru a scăpa de „intrus” înainte de a fi prea târziu.

Filmul are la bază scene terifiante din filme care au cucerit box office-ului în ultimii ani, precum “Paranormal Activity”, “Inception”, “The Evil Dead” , „Black Swan” sau „Sinister”.