X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Police Story

Colecția Police Story

Seria de filme Police Story (în chineză: 警察故事系列) cuprinde cinci filme de acțiune polițistă din Hong Kong, regizate de Jackie Chan, Stanley Tong și Benny Chan, produse de Raymond Chow, Leonard Ho, Jackie Chan, Barbie Tung, Willie Chan și Solon So. Primul film Police Story a fost lansat la 14 decembrie 1985. După succesul filmului, au fost realizate cinci continuări. Chan a început să lucreze la acest film după o experiență dezamăgitoare de lucru cu un alt regizor la filmul The Protector, care trebuia să fie intrarea sa pe piața cinematografică americană. Primul film Police Story este considerat de fani ca fiind unul dintre cele mai bune filme ale lui Chan. A fost un succes masiv în Asia. Potrivit cărții sale, Chan consideră că filmul este cel mai bun film al său, din punct de vedere al acțiunii.

Police Story (Ging chaat goo si) poster7.5

Protectorul – Kevin (Jackie Chan), un politist din Hong Kong, primeste misiunea de a asigura protectia Salinei Fong (Brigitte Lin), o tanara care a fost obligata sa depuna marturie impotriva capului mafiot Chu Tu. Prezenta constanta a frumoasei Salina linga Kevin declanseaza o violenta criza de gelozie din partea prietenei politistului, insa aceasta este cea mai mica dintre problemele sale. Caci avocatul mafiotului aranjeaza eliberarea clientului sau pentru lipsa de probe, iar acesta, odata eliberat, pune la cale acuzarea lui Kevin pentru crima. Transformat intr-un fugar si haituit atat de colegii sai politisti, cat si de mafie, Kevin trebuie sa lupte impotriva tuturor pentru a-si dovedi nevinovatia.

Police Story 2 (Ging chaat goo si juk jaap) poster7.1

Protectorul 2 – In ciuda succeselor pe care le-a avut in lupta pentru stoparea criminalitatii, politistul Chan Ka Kui (Jackie Chan) este pedepsit din cauza metodelor total neortodoxe pe care le aplica pentru a prinde infractorii si trimis in locul in care politistii recalcitranti isi ispasesc pacatele: la circulatie. Ignorand faptul ca soarta l-a batut deja destul pe Chan, un mafiot proaspat eliberat din inchisoare se decide sa-i faca acestuia zile fripte pentru fiecare clipa pe care a petrecut-o dupa gratii. Asadar, in timp ce Chan incearca sa asigure un trafic cat mai fluid, trebuie sa faca fata hartuirii bandelor criminale si sa asigure protectia iubitei sale, care a intrat fara sa vrea in vizorul mafiei. Intre timp, nerecunoscatorii camarazi ai lui Chan isi dau seama ca au nevoie de ajutorul lui pentru a lupta cu un grup de teroristi care ameninta cu bomba patronul unei cladiri, pentru a obtine 10 milioane de dolari.

Police Story 3: Super Cop (Ging chaat goo si III: Chiu kup ging chaat) poster6.9

Polițist la ananghie 3 – Niciodată nu ai un polițist în preajmă când e nevoie de unul, dar când acest polițist este în preajmă totul e ca și rezolvat.
Inspectorul Chan Ka Kui (Jackie Chan) este trimis sub acoperire în China pentru a desființa o rețea de traficanți de droguri. Primește și o mână de ajutor, de la frumoasa directoare a INTERPOL, Jessica Yang (Michelle Yeoh).

First Strike (Ging chaat goo si 4: Gaan dan yam mo) poster6.5

Prima lovitură a lui Jackie Chan – Cum ar fi aratat un film cu James Bond, daca faimosul agent 007 ar fi fost din Hong Kong, ar fi fost prea ocupat sa agate femei si sa bea martini si ar fi petrecut infinit mai mult timp batandu-si mar adversarii? Cu Jackie Chan in rolul principal, bineinteles. Simpaticul actor, maestru desavarsit in tehnica artelor martiale, interpreteaza in acest film exploziv rolul unui superdetectiv din Hong Kong pe care CIA il insarcineaza cu prinderea unei contrabandiste de valuta pe nume Natasha. Banii sunt scosi din SUA si introdusi in fosta Uniune Sovietica unde capul unei organizatii teroriste, pe nume Tsui, ii foloseste pentru a achizitiona de pe piata neagra arme nucleare de la mafia ruseasca. Jackie isi uneste eforturile cu cele ale servicilor secrete rusesti si cu cele ale agentului ucrainian Gregor pentru a o lua pe urmele lui Tsui care s-a ascuns in Australia, la sora sa Annie. Aceasta lucreaza la un parc oceanic si foloseste creaturi marine mortale pentru a proteja armele fratelui sau. Filmul exceleaza in cascadorii de un grad deosebit de periculozitate realizate in totalitate de Jackie Chan care nu accepta niciodata sa fie dublat. Cele mai spectaculoase secvente ale filmului includ o cursa dementiala cu snowboard-ul, o bataie cu rechini si o lupta memorabila in care Jackie Chan demonstreaza ca o scara poate fi convertita, la nevoie, intr-o arma mortala.

New Police Story (San ging chaat goo si) poster6.9

Polițist la ananghie – Wing Chan (Jackie Chan) este unul dintre cei mai respectati ofiteri din cadrul politiei din Hong Kong. Insa dupa o confruntare intre echipa condusa de Wing si una dintre cele mai periculoase bande de mafioti din oras, toti camarazii lui Wing sunt ucisi. Desi ofiterul supravietuieste masacrului condus de maleficul Joe, devine victima sentimentului de vinovatie, neputandu-si ierta faptul ca si-a condus prietenii la moarte. Wing se refugiaza in bautura, pierzand total dorinta de a mai lupta pentru a-si razbuna colegii. Insa curand in departament isi face aparitia tanarul detectiv Frank (Nicholas Tse), care, cu ajutorul ofiterului Sasa (Charlene Choi), isi propune sa-l ajute pe Wing sa-si infranga demonii interiori si sa-si recastige o data cu respectul de sine, dorinta de a lupta din nou de partea legii.

Police Story: Lockdown (Jing cha gu shi 2013) poster5.9

Jackie Chan revine în postura polițistului din Hong Kong aflat pe urmele dealer-ilor de droguri sau chiar a colegilor de breaslă corupți, în acest al treilea film al unei serii care a început în anii ’80.