X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
James Bond

Colecția James Bond

Seria de filme James Bond este o serie britanică de filme de spionaj bazate pe personajul fictiv al agentului MI6 James Bond, nume de cod „007”. Cu toată acțiunea, aventura, gadgeturile și partiturile de film pentru care Bond este faimos.

Dr. No poster7.2

Dr. No

7 octombrie 1962

Dr. No – Când un agent secret al Marii Britanii este ucis în Jamaica, James Bond, agentul cel mai cunoscut al Agenţiei de Contraspionaj a Angliei, este trimis să investigheze cazul. Bond află că un oarecare dr. No, un misterios om de ştiinţă, cumpărase o insula în apropierea Jamaicăi şi desfăşura acolo un experiment secret. Ajuns pe acea insula, Bond o întâlneşte pe Honey, o fermecătoare blondă, care adună scoici. Înainte că Bond să-şi pună în acţiune farmecul, cei doi sunt capturaţi de oamenii doctorului No. Situaţia nu e prea roză pentru eroul nostru. De la doctorul No în persoană, Bond află că scopul experimentului e de a pune mâna pe rachetele de la Cape Carnaval pentru a le folosi în slujba răului. Bond reuşeşte să scape şi, ajuns în camera de control, el produce un adevărat haos, sabotând echipamentul electronic sofisticat. Bond trebuie să acţioneze contra cronometru pentru a o scapă pe Honey şi pentru a fugi, înainte că acea insula să fie distrusă de explozie.

From Russia with Love poster7.4

From Russia with Love

10 octombrie 1963

Din Rusia, cu dragoste – Agentul britanic James Bond e trimis la Istanbul pentru a sustrage de la ambasada sovietică un dispozitiv de decodificare. Deşi Serviciul secret al Marii Britanii crede că ruşii întind o capcană, sunt dispuşi să înfrunte riscul pentru că acel dispozitiv este foarte important. Succesul operaţiunii depinde de ajutorul unei atrăgătoare agente sovietice, Tatiana, pe care Bond ar trebui să o ajute să fugă în Occident. Dar Tatiana îndeplineşte de fapt ordinele KGB-ului şi vrea să-i întindă o cursă lui Bond. Ceea ce nu ştiu nici unul, nici celălalt, este că Rosa Klebb, şefa Tatianei la KGB, a fugit şi ea din Uniunea Sovietică, iar acum face parte din sindicatul crimei, SPECTRE. Acest sindicat manipulează atât Serviciul Secret britanic, cât şi pe cel sovietic, în scopul uciderii lui Bond. Printre curse cu elicoptere şi urmăriri acvatice, Bond trebuie să dejoace planurile agenţilor SPECTRE, să înşele vigilenţa KGB-ului şi să câştige controlul asupra lumii…cel puţin temporar.

Goldfinger poster7.7

Goldfinger

20 septembrie 1964

Goldfinger – După ce au descoperit o formulă de aur, producătorii Harry Saltzmann și Albert R. Broccoli au înțelepciunea de a o folosi în continuare, dezvoltând-o; singura lor grijă este aceea de a reuși să onoreze condiția ca fiecare aventură să fie și mai plăcut extravagantă decât ultima. Aici, ei au optat pentru mașinării și gadgeturi. Dar, adevăratul truc al formulei – care, întâmplător, nu e deloc formula lui Fleming ci o invențiune cinematografică – rezidă în felul în care este folosit umorul.

Thunderball poster6.9

Thunderball

11 decembrie 1965

Operațiunea Thunderball – In timpul unei misiuni de antrenament a NATO este furat un intreg arsenal atomic. Intreaga lume e prizoniera sindicatului crimei, SPECTRE, care e gata sa lanseze doua bombe atomice asupra a doua mari orase. James Bond trebuie sa localizeze cele doua bombe inainte ca dezastrul sa aiba loc. Ajutat de frumoasa Domino, Bond reusesete sa-l gaseasca pe Emilio Largo, numarul doi din SPECTRE, capul rautatilor. Bond e prins, inchis intr-o grota si lasat sa se inece. In ultimul moment e salvat de un elicopter. Dar deja pare tarziu. Largo se indreapta cu iahtul lui, la bordul caruia se afla bomba atomica, spre Miami. Paza de Coasta si Marina isi unesc fortele pentru a face fata atacului lansat de SPECTRE. Dar nimeni nu stia ca iahtul lui Largo se poate transforma intr-un avion. De aceea, Paza de Coasta si Marina raman cu buzele umflate. Bond e singura speranta. Singur, cu mainile goale, el trebuie sa reuseasca acolo unde toti ceilalti au dat gres.

You Only Live Twice poster6.8

You Only Live Twice

13 iunie 1967

Nu trăieşti decât de două ori – Un dezastru în spațiu duce omenirea prea aproape de al Treilea Război Mondial și doar James Bond (Sean Connery) poate să îl prevină. Când nave spațiale americane și sovietice sunt deturnate în orbita Pământului, agentul 007 trebuie să pornească într-o cursă contracronometru pentru a preveni un război nuclear între cele două superputeri. Misiunea lui periculoasă îl duce în Japonia, unde trebuie să oprească organizația SPECTRE și pe liderul diabolic al acesteia, Ernst Stavro Blofeld (Donald Pleasence), ascuns într-un sediu masiv dintr-un vulcan inactiv.

On Her Majesty’s Secret Service poster6.8

În slujba Majestății sale – James Bond merge sub acoperire într-o zonă periculoasă a Alpilor elvețieni în această aventură epică plină de acțiune, cascadorii incredibile și ritm alert. George Lazenby preia rolul lui 007 cu o încredere supremă și carismă care nu poate fi negată, și chiar găsește dragostea în frumoasa și seducătoarea Tracy Di Vicenzo (Diana Rigg). Dar mai întâi, Bond trebuie să oprească organizația malefică SPECTRE și pe liderul extrem de puternic al grupului, Ernst Stavro Blofeld (Telly Savalas), de la pornirea unui război biologic care ar putea ucide milioane de oameni.#

Diamonds Are Forever poster6.5

Diamonds Are Forever

13 decembrie 1971

Diamante pentru eternitate – Numai Bond poate salva situatia, si chiar asa si face! Agentul 007 (interpretat de fermecatorul Sean Connery declarat nu de mult cel mai sexy barbat din lume) renumit si adulat pentru faptele sale curajoase, Bond face victime nu numai cu arma, dar si cu farmecul lui ucigator, revine si se lupta de aceasta data cu o retea de traficanti de diamante. Avand ca de obicei la dispozitie farmecul sau si cele mai recente inventii, Bond infrunta criminali feroce, raufacatori lipsiti de scrupule si, nu in ultimul rand, femei frumoase si periculoase. O data intrat in actiune, el nu mai poate fi oprit si-si duce la bun sfarsit misiunea. Dar… numai Bond poate salva lumea, in felul sau unic…

Live and Let Die poster6.7

Live and Let Die

5 iulie 1973

Pe cine nu lași să moară – Cu farmec, spirit și o siguranță de sine letală, Roger Moore preia frâiele suavului, sofisticatului – și mortalului – agent 007 în primul film în care îl interpretează pe clasicul agent MI6. Bond se luptă cu forțele magiei negre într-o aventură care îl ia de pe străzile din New York și îl aruncă în zona mlăștinoasă din Louisiana, acolo unde se va confrunta cu un țar (Yaphet Kotto) al drogurilor care venerează practicile voodoo. Acesta e hotărât să îl elimine pe Bond și să preia controlul asupra lumii. În alte roluri apar Jane Seymour, Gloria Hendry, Geoffrey Holder și Clifton James.

The Man with the Golden Gun poster6.7

Pistolul de aur – “Solex Agitator”, un mecanism care poate capta energia solara, dispare. Serviciile secrete ale Marii Britanii se tem ca aparatul a fost furat de organizatii criminale si ca va fi folosit in scopuri negative. Bineinteles, sarcina recuperarii aparatului ii va reveni agentului secret 007, James Bond. In cautarile sale, James da de asasinul profesionist Scaramanga care folosea pentru executarea victimelor o arma cu gloante de aur, onorariul lui fiind de un milion de dolari. Ajutat ca de obicei de femei frumoase, Bond va face tot posibilul pentru a recupera pretiosul aparat.

The Spy Who Loved Me poster7

Spionul care mă iubea – The Spy Who Loved Me este povestea misterioasa a disparitiei mai multor submarine americane si rusesti. Dar in spatele acestor disparitii se afla o nava subacvatica imensa, care cauta sa „inghita” cat mai multe submarine, pentru a provoca un nou razboi rece. Pentru a-i gasi pe cei responsabili, James Bond se aliaza cu o frumoasa agenta rusoaica pe nume Anya Amasova. Impreuna descopera mici indicii, care, puse cap la cap, ii va conduce la Karl Stromberg, un mare magnat care detine o flota impresionanta, si care cauta dominarea lumii, dupa ce ambele mari forte militare ale lumii se vor distruge in urma razboiului. Agentul 007 se lupta din greu sa dejoace planul, dar Stromberg i-a pregatit acestuia un adversar pe masura: Jaws, un om gigant cu dinti de otel. Misiunea lui 007, il va purta pe acesta la Piramidele Egiptene, pe sub oceane, si pe cele mai inalte culmi ale muntilor, intr-o noua aventura exploziva.

Moonraker poster6.2

Moonraker

26 iunie 1979

Moonraker – Roger Moore se întoarce pentru a patra oară în rolul suavului super agent James Bond și este propulsat în orbită în această aventură palpitantă care îl duce pe 007 din Veneția până în Rio de Janeiro și chiar în spațiu. Când Bond anchetează deturnarea unei nave spațiale americane, el și frumoasa femeie de știință de la NASA Holly Goodhead (Lois Chiles) sunt prinși într-o luptă pe viață și pe moarte cu Hugo Drax (Michael Lonsdale), un industriaș îmbătat de putere al cărui plan oribil ar putea distruge viața pe Pământ.

For Your Eyes Only poster6.7

For Your Eyes Only

23 iunie 1981

Doar pentru ochii tăi – Roger Moore îl interpretează pe agentul 007 cu determinare letală, atunci când Bond se infiltrează în lumea criminală subterană din Grecia pentru a obține un sistem capabil de a controla o flotă de submarine nucleare. Din adâncurile oceanului până în vârf de munte, Bond se va lupta pe viață și pe moarte pentru a păstra dispozitivul departe de mâinile rușilor în acest thriller alert. Topol, Lynn-Holly Johnson și Julian Glover fac și ei parte din distribuție, iar Sheena Easton interpretează faimosul cântec de pe coloana sonoră care a fost nominalizat la Oscar.

Octopussy poster6.5

Octopussy

5 iunie 1983

Octopussy – James Bond (Roger Moore) se întoarce într-o aventură plină de acțiune, în care 007 anchetează crima unui coleg spion, găsit ținând în mână un ou Fabergé neprețuit. Indiciile îl conduc la misterioasa Octopussy (Maud Adams), al cărei circ itinerant are o mulțime de artiste superbe și atletice. Bond și Octopussy sunt foarte atrași unul de celălalt, dar în curând agentul 007 descoperă că elegantul Kamal Khan (Louis Jordan) lucrează cu un ofițer rus nebun cu scopul de a arunca omenirea în al Treilea Război Mondial.

Never Say Never Again poster6.1

Never Say Never Again

7 octombrie 1983

Niciodată să nu spui niciodată – Un James Bond care îmbătrânește (Sean Connery) face o greșeală care nu-i stă în caracter în timpul unei misiuni de antrenament de rutină, ceea ce-l face pe M (Edward Fox) să creadă că legendarul spion britanic nu mai poate face față misiunilor. M îl suspendă pe Bond pe termen nedefinit din activitatea de agent de teren. Cu toate acestea, atunci când membra SPECTRE Fatima Bush (Barbara Carrera) și un grup de teroriști reușesc să fure două rachete nucleare ale armatei Statelor Unite, M trebuie să îl repună pe Bond în funcție, pentru că este singurul agent care poate învinge organizația SPECTRE. Sean Connery îl interpretează pentru ultima oară pe James Bond.

A View to a Kill poster6.3

A View to a Kill

24 mai 1985

Perspectiva unei crime – După ce recuperează un microcip din posesia unui alt agent decedat în Rusia, agentul secret britanic James Bond (Roger Moore) descoperă că tehnologia are potențial pentru utilizări sinistre. Continuând ancheta, Bond ajunge la Max Zorin (Christopher Walken), directorul Zorin Industries. În scurt timp, agentul 007 îl confruntă pe infamul Zorin și pe May Day (Grace Jones), o femeie amazoniană foarte dură care îl păzește pe Zorin. Cei doi plănuiesc să cauzeze distrugeri masive care vor distruge concurența.

The Living Daylights poster6.7

Cortina de fier – Timothy Dalton este suav, viclean și letal în debutul lui în rolul super agentului James Bond, în acest film de acțiune plin de aventuri palpitante. Înarmat cu instincte ascuțite, un Aston Martin plin de gadgeturi și permisul pentru a ucide, agentul 007 trebuie să se lupte cu traficanți de arme diabolici care s-au unit într-o conspirație terifiantă pentru dominație mondială care ar putea avea legături cu comandamentul înalt al armatei sovietice. În alte roluri îi veți regăsi pe Maryam d’Abo, Joe Don Baker, Art Malik și Jeroen Krabbé.

Licence to Kill poster6.6

Licence to Kill

13 iunie 1989

Permis pentru crimă – James Bond iese în afara sistemului pentru a vâna un criminal notoriu în această cursă palpitantă plină de cascadorii care-ți iau răsuflarea, umor subtil și confruntări explozive. Timothy Dalton aduce tensiune, farmec și o determinare letală interpretării agentului 007, care părăsește Serviciile Secrete Britanice și începe o vendetă feroce atunci când prietenul lui, Felix Leiter (David Hedison), este atacat în mod brutal de lordul drogurilor Franz Sanchez (Robert Davi). Din distribuție fac parte și Carey Lowell, Talisa Soto și Anthony Zerbe.

GoldenEye poster7.2

GoldenEye

16 noiembrie 1995

Agentul 007 contra GoldenEye – Vremurile s-au schimbat… Cortina de fier a căzut și o nouă lume a luat naștere, o lumă în care jocurile politice au fost înlocuite de comploturi îngrozitoare. Lupta s-a schimbat, dar personajele rămân aceleași. Numele răsunător este Bond, James Bond. Fermecătorul Pierce Brosnan joacă rolul legendarului agent 007 și face din acest film un succes de casă. Acțiunea filmului se desfășoară în zilele noastre.
Conflictele din spatele scenei politice iau amploare și vechii dușmani devin acum cei mai buni prieteni, iar vechii aliați sunt inamici de moarte. Niciun film cu James Bond nu ar fi complet fără prezența unor femei frumoase care să atragă, inevitabil, atenția sarmantului agent 007.

Tomorrow Never Dies poster6.5

Tomorrow Never Dies

11 decembrie 1997

007 și Imperiul Zilei de Mâine – Ziua de ieri e doar o amintire, azi este istorie, iar ziua de mâine se află în mâinile unui singur om! Restul îl cunoașteți… Să nu credeți niciodată ce scriu ziarele! Veștile rele sunt cele mai înspăimântătoare și, daca Elliot Carver (Jonathan Pryce) reușește să-și ducă la capăt planul diabolic, va izbucni un război. O navă britanică se scufundă lângă coastele Vietnamului și oficialitățile din sud și nord încearcă sa descopere cauza tragediei. De ce o navă de război ar traversa apele chinezești? De ce un MIG chinezesc ar lansa torpila care a ucis tot echipajul? Răspunsul se afla undeva in Hamburg, în cartierul general al lui Carver. Numai un singur om poate descoperi răspunsul și, astfel, să împiedice izbucnirea unui război dat în numele profitului și al puterii. Numele lui este Bond. James Bond…

The World Is Not Enough poster6.4

The World Is Not Enough

17 noiembrie 1999

Lumea nu e de ajuns – Când agentul 007 (Pierce Brosnan) este desemnat să protejeze o frumoasă moștenitoare din industria petrolului (Sophie Marceau), agentul este catapultat într-o aventură pasională, plină de adrenalină, care îl aduce față în față cu unul dintre cei mai mortali adversari ai săi, Renard (Robert Carlyle), un anarhist nemilos a cărui rezistență la durere îl transformă într-un dușman de neoprit. Suspansul neîntrerupt, acțiunea continuă și istețimea sunt presărate pe tot parcursul acestui thriller exploziv.

Die Another Day poster6.1

Die Another Day

17 noiembrie 2002

007: Să nu mori azi – James Bond (Pierce Brosnan) face tot ce poate ca să salveze lumea în această călătorie plină de adrenalină. Când misiunea lui e sabotată, Bond este prins de dușman și abandonat de MI6. Hotărât să se răzbune, Bond are de-a face cu o spioană seducătoare (Halle Berry), o agentă rece (Rosamund Pike) și un miliardar misterios (Toby Stephens), care face afaceri cu diamante, dar al cărui secret este o armă diabolică.

Casino Royale poster8

Casino Royale

14 noiembrie 2006

Casino Royale – CASINO ROYALE urmărește începutul carierei lui James Bond. Prima sa misiune ca „agent 007” îl conduce la Le Chiffre, un finanțator al teroriștilor din întreaga lume. Pentru a-l opri și a distruge rețeaua teroristă, Bond trebuie să-l bată pe Le Chiffre la o partidă de poker cu miză mare, jucată la Casino Royale. La început Bond se simte deranjat când o frumoasă funcționară de la Trezoreria statului, Vesper Lynd este însărcinată să-i înmâneze miza jocului și să supravegheze banii guvernului. Însă după ce Bond și Vesper reușesc să supraviețuiască unei serii de atacuri mortale ale lui Le Chiffre și acoliților săi, ei se simt atrași unul de celălalt, ceea ce multiplică seria de evenimente periculoase în care sunt prinși și care vor schimba pentru totdeauna viața lui Bond.

Quantum of Solace poster6.6

Quantum of Solace

31 octombrie 2008

007: Partea lui de consolare – Agentul 007 (Daniel Craig) are ocazia în Quantum of Solace să afle de ce l-a trădat iubita sa Vesper (Eva Green) în Casino Royale. Trădat de Vesper, femeia de care se îndrăgostise, 007 ia foarte în serios ultima sa misiune: descoperirea organizației care o șantaja pe aceasta. Alături de M (Judi Dench), Bond îl interoghează pe domnul White (Jesper Christensen), de la care află că această organizație este mult mai importantă și periculoasă decât credeau inițial.

Skyfall poster7.8

Skyfall

25 octombrie 2012

007: Coordonata Skyfall – Când cea mai recentă misiune a lui James Bond (Daniel Craig) eșuează, agenții din întreaga lume sunt expuși, iar MI6 e atacată. Aceste evenimente fac ca autoritatea lui M (Judi Dench) să fie pusă sub semnul întrebării de către Mallory (Ralph Fiennes), noul director al Comitetului de Informații și Securitate. Cum MI6 e compromisă acum, M nu mai are decât un singur aliat în care poată să aibă încredere: Bond. Agentul 007 se ascunde și urmează o pistă spre misteriosul Silva (Javier Bardem), ale cărui motive letale și ascunse încă nu au fost dezvăluite.

Spectre poster6.8

Spectre

26 octombrie 2015

Spectre – Un mesaj criptic din trecut îl trimite pe James Bond (Daniel Craig) într-o misiune pe cont propriu, să se infiltreze într-o organizație sinistră numită SPECTRE. Între timp, înapoi în Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul director al Centrului pentru Siguranța Națională, pune la îndoială acțiunile lui Bond și are dubii în legătură cu importanța organizației MI6, condusă de M (Ralph Fiennes). Pe măsură ce Bond se aventurează spre centrul lui SPECTRE, agentul află de legătura înfricoșătoare dintre el și dușmanul pe care-l caută (Christoph Waltz).

No Time to Die poster7.3

No Time to Die

29 septembrie 2021

007 James Bond: Nu e vreme de murit – Acțiunea din No Time to Die/Nu e vreme de murit are loc la cinci ani după “Spectre”, premisa de la care pornește noul film din seria 007 fiind că super agentul s-a retras din viața agitată. Însă, clipele sale de liniște sunt brusc întrerupte când Felix Leiter, un vechi prieten din CIA, apare în peisaj și îi cere ajutorul. Deodată, o misiune aparent simplă, de extragere a unui om de știință răpit, se transformă într-una cu mult mai periculoasă decât era de așteptat și îl poartă pe Bond pe urma unui răufăcător misterios care e înarmat cu o nouă tehnologie de luptă ce poate avea efecte devastatoare asupra omenirii.