X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Garfield

Colecția Garfield

Garfield: Filmul, sau pur și simplu Garfield, este un film american de comedie de familie din 2004 regizat de Peter Hewitt și inspirat de banda desenată cu același nume a lui Jim Davis. Filmul îi are în rolurile principale pe Breckin Meyer în rolul lui Jon Arbuckle, Jennifer Love Hewitt în rolul Dr. Liz Wilson și îl are pe Bill Murray ca voce a lui Garfield. Pisica Garfield a fost creată cu ajutorul animației pe calculator, deși toate celelalte animale sunt reale. O continuare Garfield: A Tail of Two Kitties a fost lansată în 2006.

Garfield poster5

Garfield

10 iunie 2004

Motanul Garfield (voce Bill Murray) duce o viață cât se poate de dulce. Lăfăindu-se în fotoliul său din fața televizorului, delectându-se cu mâncarea sa preferată, lasagna și proferând insulte la adresa stăpânului său, Jon (interpretat de Breckin Meyer), Garfield se simte stăpânul Universului.
Cu ocazia unei vizite de control la veterinar, frumoasa Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt), aceasta îi încredințează lui Jon, spre îngrijire, o biată creatură orfană, a cărei distracție preferată este aceea de a alerga după propria coadă – un câine pe nume Odie.
Viața liniștită a lui Garfield este dată astfel peste cap. Soluția lui Garfield este una singură: „Afară, câine nenorocit !”. Când Odie este răpit de un nemilos dresor de câini pe nume Happy Chapman (interpretat de Stephen Tobolowsky), Garfield se simte responsabil pentru soarta câinelui. Cu o energie și un curaj neobișnuite pentru el, Garfield renunță la viața sa liniștită și intră în acțiune, cu o singură idee în minte: să-l salveze pe Odie.

Garfield: A Tail of Two Kitties poster5

Garfield: A Tail of Two Kitties – Garfield, motanul preferat al Americii, vine in Europa! El va calatori peste lacul cel mare (alaturi de tovarasul sau canin, Odie) pentru a-i face o surpriza stapanului sau, Jon Arbuckle (Breckin Meyer), aflat la Londra pentru a o cere in casatorie pe iubita lui, medicul veterinar Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt).

In taramul lui Big Ben, al Palatului Buckingham, al Scotland Yard-ului si al pestelui cu cartofi, invazia lui Garfield in Marea Britanie ia dimensiunile unei povesti precum Print si Cersetor.

Fara sa vrea, Garfield ajunge in locul lui Prince, o pisica regala (si, ce noroc!, exact sosia lui!), care tocmai a mostenit Castelul Carlyle de la stapana lui care a murit, Lady Eleanor. Aceasta mostenire este o mare dezamagire pentru nepotul ei, maleficul Lord Dargis (Billy Connolly).

Traind pe picior mare, ca Pisica din Carlyle, Garfield are un majordom, Smithee (Ian Abercrombie), si o multime de servitori si supusi, printre care Winston, un bulldog (foarte) englez; McBunny, un iepure scotian; Nigel, o nevastuica indiana; Bolero, un taur spaniol; Claudius I, un soricel care citeaza mereu din Shakespeare si Christophe, o gasca din Franta.

Intre timp, Prince traieste viata simpla a unui motan obisnuit, mergand prin pub-uri cu Jon si Odie, si gustand pentru prima oara in viata lui magnifica lasagna… Si ii place la nebunie viata asta.

Garfield insa incepe sa aibe probleme. Lord Dargis, care este urmatorul mostenitor al castelului, vrea sa-l faca sa dispara pe motanul Prince/Garfield. Iar lumea minunata in care ajunsese Garfield se transforma intr-un cosmar, in aceasta poveste a doi motani.