X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Fantasia

Colecția Fantasia

Filmele Fantasia de la Disney sunt o serie de scurtmetraje de animație în care un film scurt este produs pentru a se potrivi cu o anumită piesă muzicală.

Fantasia poster7.7

Fantasia

13 noiembrie 1940

Fantasia – Mickey Mouse este ucenicul unui vrajitor talentat care isi depaseste limitele. „Incoronarea primaverii” prezinta povestea evolutiei, de la animalele unicelulare pana la moartea dinozaurilor. „Dansul orelor” este un balet comic interpretat de struti, hipopotami, elefanti si aligatori. „Noapte pe muntele plesuv” si „Ave Maria” evoca lupta dintre lumina si intuneric, cand demonul noptii este alungat de inceputul unei noi zile.

Fantasia 2000 poster7.1

Fantasia 2000

31 decembrie 1999

Fantezia 2000 – Visul lui Walt Disney de a crea un „film concert” cu o schimbare continuăde repertoriu s-a realizat în sfîrsit prin lucrarea fantezistă, animată: „FANTEZIA 2000”. Filmul introduce sapte serii animate spectaculoase noi si readuce în atentie întoarcerea „Ucenicului Vrăjitor”, una dintre pietrele de temelie ale animatiei care a fost pe genericul filmului de mare succes din 1940. Finalizat dupăo muncăde peste nouăani si utilizînd talentele noii generatii ale lumii animate, „FANTEZIA 2000” îi poartăpe spectatori într-o călătorie imaginarăfolosind imagini animate incredibile, muzicăclasicăminunatăsi tehnologie de ultimăoră. Proiectul a fost initiat si implementat de Roy E. Disney, vicepresedinte la Compania Walt Disney si regizor de animatie, el fiind si director executiv al proiectului. „FANTEZIA 2000” soseste la timp pentru a marca noul secol si ne oferăo serie de povesti si imagini punînd accent pe sperantă, optimism si noi începuturi.