X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Darkman

Colecția Darkman

Darkman este un film american cu supereroi din 1990 regizat și co-scris de Sam Raimi. Filmul se bazează pe o povestire scrisă de Raimi care aducea un omagiu filmelor de groază ale Universal din anii 1930. Filmul îl are în rolul lui Liam Neeson pe Peyton Westlake, un om de știință care este atacat cu brutalitate, desfigurat și lăsat să moară de un mafiot nemilos, Robert Durant (Larry Drake), după ce prietena sa, o avocată (Frances McDormand), are probleme cu un dezvoltator corupt (Colin Friels). După un tratament eșuat pentru a-l vindeca de rănile provocate de arsuri, Westlake dezvoltă abilități supraumane, care au și efectul secundar neintenționat de a-l face instabil mintal și la limita psihozei. Mânat de răzbunare, el decide să îi vâneze pe cei responsabili de desfigurarea sa. Succesul financiar al filmului a dat naștere la două continuări direct pe video, Darkman II: The Return of Durant (1995) și Darkman III: Die Darkman Die (1996), precum și la benzi desenate, jocuri video și figurine de acțiune.

Darkman poster6.4

Darkman

24 august 1990

Omul întunericului – Celebrul Liam Neeson intruchipeaza un om de stiinta desfigurat in urma unei incercari nereusite de asasinat. El isi creeaza o noua si infricosatoare identitate si incearca sa se razbune. Partenera sa din film este Julie, jucata de actrita Frances McDormand. Actiune exploziva, imagine deosebita, cascadorii uluitoare si efecte speciale fantastice!
Darkman a inventat un tip de piele sintetica, numai ca ea se dezintegreaza dupa 100 de minute in lumina soarelui. Noul sau nume este Omul Intunericului, iar acum el poate sa se deghizeze in oricine, iar mafiotii o sa regrete ca i-au distrus viata.

Darkman II: The Return of Durant poster5

Omul întunericului II – În această continuare a aventurilor originale, Omul Întunericului își înfruntă iarăși eternul dușman Robert Durant, care s-a întors din morți și are planuri malefice.

Darkman III: Die Darkman Die poster4.7

Omul Intunericului III – Doctorul Westlake/ Darkman (Arnold Vosloo) revine la vechile sale trucuri, furand de la cei corupti si pastrand totul pentru el, in timp ce incearca sa-si perfectioneze pielea sintetica care nu rezista mai mult de 99 de minute la lumina zilei. Dupa ce fura de la industriasul si dealer-ul de droguri Peter Rooker (Jeff Fahey), Westlake este abordat de doctorul Bridget Thorne (Darlanne Fluegel), care s-a angajat sa realizeze o operatie prin care sa il elibereze de toata durerea cauzata de piele. Insa aceasta ii implanteaza in creier un dispozitiv special, care ii impiedica pe dusmani sa-l manipuleze prin provocarea unei dureri insuportabile. Cu ajutorul doctorului Thorne, Rooker vrea sa creeze un nou drog bazat pe descoperirile lui Darkman. Dar acesta, loveste si el, infiltrandu-se in banda lui Rooker precum si in viata lui. Mai mult el incepe sa se simta atras de sotia lui Rooker, Angela (Roxann Biggs-Dawson) si de fiica acestuia, care sunt neglijate de adevaratul Rooker. Deghizat, Darkman poate aspira si el la o viata de familie normala.