X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Alien

Colecția Alien

O franciză de filme de groază științifico-fantastice, care se concentrează pe locotenentul Ellen Ripley (Sigourney Weaver) și pe lupta ei cu o formă de viață extraterestră, denumită în mod obișnuit „Alien”. Produsă de 20th Century Fox, seria a început cu filmul Alien din 1979, apoi Aliens în 1986, Alien³ în 1992 și Alien: Resurecția în 1997.

Alien poster8.5

Alien

25 mai 1979

Alien – În timpul întoarcerii către Pământ, nava spațială comercială Nostromo interceptează un semnal de cerere de ajutor de la o planetă îndepărtată. Când echipa de trei membri a echipajului descoperă o cameră conținând mii de ouă pe planetă, o creatură din unul din ouă atacă un explorator. Întregul echipaj nu este conștient de coșmarul iminent care este pe cale să se abată asupra lor când parazitul extraterestru plantat în nefericita gazdă este născut.

Aliens poster8.4

Aliens

18 iulie 1986

Extratereștrii – Când capsula de salvare a lui Ripley este găsită de un echipaj de recuperare, la 50 de ani mai târziu, ea constată că terraformatorii se află pe planeta pe care au găsit speciile extraterestre. Când compania trimite o familie de coloniști pentru a investiga povestea ei, toate legăturile se pierd cu planeta și coloniștii. Compania îi angajează pe Ripley și pe pușcașii marini coloniști să se întoarcă și să caute răspunsuri.

Alien³ poster6.4

Alien³

22 mai 1992

Extraterestrul³ – După ce a fugit cu Newt și Hicks de pe planeta extratereștrilor, Ripley se prabuseste pe Fiorina 161, o planetă-închisoare ce găzduiește un penitenciar corecțional. Din păcate, deși Newt și Hicks nu supraviețuiesc accidentului, un vizitator mai nedorit, o face. Închisoarea nu permite arme de nici un fel, iar ajutoarele fiind la mare depărtare, prizonierii trebuie să supraviețuiască pur și simplu în orice fel pot.

Alien Resurrection poster6.2

Alien Resurrection

12 noiembrie 1997

Extraterestrul: Renașterea – La două sute de ani după moartea Lt. Ripley, un grup de oameni de știință o clonează, sperând să reproducă arma supremă. Dar noua Ripley este plină de surprize … la fel ca noii extratereștrii. Ripley trebuie să coopereze cu o bandă de contrabandiști pentru a împiedica creaturile să ajungă pe Pământ.